Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Sappige kippenpoten met een kruiden-sausje

Aantal personen: 4

Ingrediënten

2 el pijnboompitten
2 fijngesneden teentjes knoflook
3 el olijfolie
zout en peper

Bereiden

Rooster 2 el pijnboompitten goudgeel in een droge koekenpan.
Bak 2 fijngesneden teentjes knoflook 3-4 min op zacht vuur in 3 el olijfolie. Voeg 4 met zout en peper bestrooide (gehalveerde) kippenpoten toe en bak ze in 20-30 min rondom bruin en gaar. Keer ze regelmatig. Neem de kip uit de pan. Voeg dunne reepjes schil en het sap van 1 citroen toe aan het achtergebleven braadvet en roer de aanbaksels op de bodem van de pan goed los. Neem de pan van het vuur en voeg 2 el fijngesneden peterselie, 2 tl fijngesneden dragon en zout en peper naar smaak toe.
Serveer de kip met de saus en de pijnboompitten.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Kip met kouseband
Kipreepjes in gember-lemonsaus
Kipfilet met Spaanse ham en groene asperges
Macaroni-kipschotel
Kipfilet en papillote

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes