Rooster 2 el pijnboompitten goudgeel in een droge koekenpan.
Bak 2 fijngesneden teentjes knoflook 3-4 min op zacht vuur in 3 el olijfolie. Voeg 4 met zout en peper bestrooide (gehalveerde) kippenpoten toe en bak ze in 20-30 min rondom bruin en gaar. Keer ze regelmatig. Neem de kip uit de pan. Voeg dunne reepjes schil en het sap van 1 citroen toe aan het achtergebleven braadvet en roer de aanbaksels op de bodem van de pan goed los. Neem de pan van het vuur en voeg 2 el fijngesneden peterselie, 2 tl fijngesneden dragon en zout en peper naar smaak toe.
Serveer de kip met de saus en de pijnboompitten.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |